Port-de-Bouc PDF

Het Étang de Berre is een groot binnenmeer in het zuiden van Frankrijk ten westen port-de-Bouc PDF Marseille. Het wordt gevoed door drie kleine riviertjes, de Arc, de Touloubre en de Cadière, en sinds 1966 ook door het kanaal van de Durance. Oostelijk en zuidoostelijk zijn er nog twee kleinere meertjes, respectievelijk het Étang de Vaïne en het Étang de Bolmon.


Aan de noordoostelijke kant van het meer werd een nieuwe stad gebouwd, aanvankelijk met de naam Rives de l’Étang de Berre, later nog de naam Nord-Ouest de l’Étang de Berre. Tegenwoordig draagt de stad de naam Ouest Provence. Aan de zuidoostelijke kant van het meer ligt de luchthaven Marseille Provence. Zie de categorie Étang de Berre van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 13 mei 2017 om 20:33.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Port-de-Bouc est située à l’embouchure du canal de Caronte qui relie l’étang de Berre au golfe de Fos et à la Méditerranée. Port-de-Bouc est mentionnée sous la forme Portus de Boc en 1147. Le c final de la graphie française Port-de-Bouc tend à provoquer le retour de la prononciation ancienne  bouc  au lieu de  bou . Port-de-Bouc était originellement plusieurs hameaux situés sur les communes de Fos et de Martigues.

1820, seule la jetée est achevée, et les plans établis ne seront jamais réalisés. Le 2 septembre 1866, Port-de-Bouc est devenue une commune par démembrement des communes de Fos et de Martigues. Embrassant la mer, la ville affirme sa vocation industrielle et maritime, elle devient terre marine. L’art des bateaux, de la transformation des énergies issues de la mer a trouvé son port d’attache.